Баклажани в мультиварці – смачні і швидкі рецепти ікри, рагу і запечених страв з сиром та м’ясом

Приготовлені баклажани в мультиварці завжди виходять смачними, а основний плюс готування в цьому приладі – економія часу. Домашнім кулінарам можна просто завантажити в чашу необхідні інгредієнти і в результаті отримати ситне і апетитне частування.

Загрузка...

Як приготувати баклажани в мультиварці?

Готуються баклажани в мультиварці швидко і смачно, рецепти страв, як правило, не відрізняються складністю. При використанні відповідних режимів в приладі овочі можуть нудитися, як у печі, запікатися, як в духовці і навіть одночасно з гарніром готуватися.

  • Найпростіші страви з баклажанів в мультиварці – ті, що не потребують попереднього обсмажування овочів – це всілякі рагу, соте або ікра.
  • Баклажани запечені в мультиварці виходять без рум’яної поверхні. Запіканки або фаршировані синенькі виходять з розплавленим сиром зверху.
  • Запекти фаршировані овочі з розрахунком на більшу компанію не вийде, враховуючи невеликий обсяг чаші.
  • Тушковані баклажани в мультиварці

    Єдиною складністю перед тим, як приготувати тушковані баклажани з овочами в мультиварці стане підготовка всіх інгредієнтів. Їх треба очистити і крупно порізати. Синенькі необхідно порізати, посолити і залишити на 15 хвилин, промити під проточною водою, так з них вийде зайва гіркота.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 500 г;
    • ратунда – 200 г;
    • томати – 200 г;
    • цибулю і моркву – по 2 шт.;
    • часник – 3 зубки;
    • сіль, перець, суміш прованських трав;
    • гострий перець – ½ стручка;
    • олія рослинна;
    • вода – 100 мл

    Приготування

  • Синенькі, томати і перець крупно порізати.
  • Цибулю і моркву подрібнити кубиками.
  • На «Смаження» в олії спасерувати цибулю, кинути моркву.
  • Додати овочі, що залишилися, смажити 15 хвилин, перемішувати.
  • Приправити сіллю, спеціями, додати рубаний часник.
  • Влити воду, готувати баклажани в мультиварці на режимі «Гасіння» 40 хвилин.
  • Загрузка...

    Ікра з баклажанів – рецепт в мультиварці

    Без вишукувань готується ікра з баклажанів в мультиварці. Овочі довго нудяться в приладі, бо виходять дуже ароматними, м’якими. Можна приготувати магазинний варіант закуски, загасивши пюрированные інгредієнти, але домашній краще. Ікру можна заготовити про запас, вийде 2 банки по 0,5 літра.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1, 5 кг;
    • цибуля – 4 шт.;
    • морква – 3 шт.;
    • перець болгарський – 4 шт.;
    • томати – 400 г;
    • часник – 4 зубки;
    • сіль;
    • масло.

    Приготування

  • Всі овочі порізати дрібним кубиком, моркву натерти.
  • На «Смаження» в олії цибулю пасерують, додають моркву. Половину помідорів перетерти в пюре, другу порізати.
  • Через 5 хвилин вводять овочі, що залишилися, солять.
  • Смажать 10 хвилин, вливають перетерті помідори, рубаний часник.
  • У режимі «Гасіння» готують 30 хвилин.
  • Баклажани з м’ясом в мультиварці

    Свинина з баклажанами в мультиварці – відмінне блюдо дуже ситне, ароматне і сподобається чоловічої аудиторії їдців. Деяким дегустаторам частування нагадає грецьку мусаку, в цілому рецепт дуже схожий. Готується гаряче всього в одному режимі, підготовлені компоненти закладаються шарами в чашу і запікаються разом.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • свинячі відбивні – 4 шт.;
    • помідор
    • картопля – 4 шт.;
    • часник – 4 зубки;
    • майонез – 100 мл;
    • сир – 100 г;
    • сіль, перець, сушені трави.

    Приготування

  • Всі овочі потрібно порізати кружальцями і кільцями, свинину відбити тонко і порізати на 4 частини кожен шматок.
  • У змащену чашу викладають баклажани, картопля, підсолюють.
  • Розподіляють шар м’яса, кільця цибулі і помідорів.
  • Притрусити рубленою часником, посолити, полити майонезній сіточкою, притрусити сиром.
  • В режимі «Випічка» баклажани з м’ясом в мультиварці готуються 40 хвилин.
  • Фаршировані баклажани в мультиварці

    Запечені баклажани з фаршем в мультиварці у вигляді човників – частування, яке можна приготувати на вечерю. У чашу приладу, як правило, поміщається 4-6 таких половинок з начинкою. У фарш можна додати гриби, улюблені овочі, спеції. Блюдо буде готове через півтори години з урахуванням часу на підготовку інгредієнтів.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 шт.;
    • фарш – 300 г;
    • помідори – 4 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • маринований лук – ½ шт;
    • сіль, перець, сухі трави;
    • сир – 100 р.

    Приготування

  • Баклажани розрізати навпіл уздовж плоду.
  • Ложкою вискобліть м’якоть.
  • У фарш ввести терту моркву, порізані помідори, рубаний часник і м’якоть синеньких.
  • Підрум’янити на сковороді до готовності, приправити сіллю, спеціями.
  • Баклажановые «човники» наповнити фаршировочной сумішшю, викласти в чашу приладу, зверху викласти півкільця маринованої цибулі, притрусити сиром.
  • Готувати баклажани в мультиварці на «Випікання» 1 год.
  • Овочеве рагу з баклажанами в мультиварці

    Приготувати рагу з кабачків і баклажанів в мультиварці – вельми вдячне заняття. Наповнивши чашу приладу підготовленими продуктами, можна займатися своїми справами, поки смачне і апетитне частування приготується. Немає необхідності стояти біля плити, помішувати і переживати, що страва підгорить або не доготовится.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 шт.;
    • кабачки – 2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • морква – 2 шт.;
    • перець солодкий – 2 шт.;
    • гострий перець – ½ шт;
    • помідори – 3 шт.;
    • сіль, перець, орегано і чебрець;
    • часник сушений – ½ ч. л.;
    • петрушка, кріп і кінза – ½ пучка.
    • масло – 3 ст. л.

    Приготування

  • Всі овочі очистити, порізати кубиком, завантажити в чашу мультиварки.
  • Посолити, приправити усіма сухими спеціями.
  • Влити масло, включити режим «Гасіння» на 1 годину.
  • Після сигналу перемішати, кинути зелень і залишити на «Підтримці температури» на 15 хвилин.
  • Запіканка з баклажанів в мультиварці

    Запечені баклажани з сиром в мультиварці виходять без рум’яної скоринки, тому сир краще брати добре плавящийся і тягучий, згодиться і сулугуні. У наповнення, крім овочів, додають м’ясо, зелень і тримається блюдо завдяки яєчної заливці – шалено смачне гаряче, що їсти можна без гарніру.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1 шт.;
    • помідори – 2 шт.;
    • маринована цибуля – 1 шт.;
    • куряче філе – 200 г;
    • петрушка рубана – 1 жменя;
    • яйця – 2 шт.;
    • майонез – 1 ст. л.;
    • сир – 150 г;
    • сіль, перець, дрібка мускату.

    Приготування

  • У промаслений чашу викласти кружечки баклажанів, порізане пластинами філе, посолити.
  • Розподілити маринований цибулю, томати.
  • Змішати яйця і майонез, присолити, приправити мускатом і перцем, вилити в чашу.
  • Притрусити зеленню і тертим сиром.
  • Готувати баклажани з сиром в мультиварці 40 хвилин на «Випікання».
  • Баклажани в сметані в мультиварці

    Смачними і дуже ніжними виходять баклажани в сметані з часником в мультиварці. Молочний продукт у складі страви додасть ситності частування, чого часом не вистачає подібним рецептами. У процесі готування сметанний соус випаровується, якщо хочеться отримати блюдо з вершковою підливою, потрібно зменшити час на 10 хвилин.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 500 г;
    • часник – 2 зубки;
    • борошно – 2 ст. л.;
    • сметана – 150 г;
    • масло вершкове – 50 г;
    • сіль, мелений перець, прованські трави;
    • свіжий кріп – 20 р.

    Приготування

  • Баклажани великим кубиком порізати, просушити рушником.
  • Обсипати борошном.
  • На «Смаженню», розтопити масло, обсмажити баклажани.
  • Додати сметану, продавлений часник, спеції, сіль і подрібнений кріп.
  • Переключити на «Гасіння» готувати 20-25 хвилин.
  • Баклажани з грибами в мультиварці

    Цікава варіація овочевого рагу – шампіньйони і баклажани смажені в мультиварці. Незвичайне блюдо з багатогранним смаком підкорить кожного дегустатора. Частування виходить ситним, самодостатнім і порадує прихильників здорового харчування і тих, хто суворо дотримується пісного меню.

    Інгредієнти:

    • печериці – 300 г;
    • баклажани – 2 шт.;
    • черрі – 300 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • олія оливкова;
    • базилік і петрушка – 1 жменя;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Баклажани очистити, крупно порізати.
  • В мультиварці на «Смаження» спасерувати цибулю, кинути гриби.
  • Додати баклажани, смажити 15 хвилин, кинути томати і зелень.
  • Гречка з баклажанами в мультиварці

    Тушковані баклажани в мультиварці – рецепти які можна реалізувати швидко та створити одночасно гарнір з гарячим. Страва з синеньких з кашею виходить ситним, самодостатнім і схожим на приготоване у горщику в печі. Доповнити склад при бажанні можна м’ясом або грибами, вітається моркву і цибулю.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1 шт.;
    • гречка – 1 ст.;
    • вода – 2 ст.;
    • цибулю, моркву – по 1 шт.;
    • сіль;
    • масло вершкове.

    Приготування

  • На «Смаження» спасерувати цибулю і моркву, додати кубики баклажанів, готувати 10 хвилин.
  • Всипати крупу, перемішати, посолити.
  • Влити воду, в режимі «Гречка» готувати 20 хвилин.
  • Додати масло, перемішати, залишити на «Підтримання тепла» на 10 хвилин.
  •  

    Загрузка...