Баклажани як гриби швидко і смачно – рецепти смажених, маринованих і солоних баклажанів

Допоможуть приготувати баклажани як гриби швидко і смачно рецепти простих страв, неодноразово перевірених часом і зарекомендували себе як відмінний спосіб перевтілення синеньких. І влітку і взимку можна буде насолоджуватися оригінальним смаком приготованого овоча.

Загрузка...

Баклажани зі смаком грибів

Якщо виникло бажання приготувати баклажани як гриби – рецепти швидко реалізуються, а прості і доступні рекомендації дозволять отримати задоволення від техніки виконання процесу і зроблять його максимально результативним.

  • Граничної візуальної ідентичності овоча з грибами можна домогтися, очистивши посинілі від шкірки. З цією ж метою переважно використовувати молоді плоди з ще не розвинутими насінням.
  • Смачні баклажани як гриби можна приготувати з відвареної або обсмаженої овоча, суворо виконуючи вимоги обраної технології і не перевищуючи рекомендовану час термічної обробки.
  • Якщо в наявності є натуральний грибний порошок, приготований з висушених і подрібнених лісових грибів, можна сміливо додавати його до закуски в процесі приготування.
  • Баклажани смажені гриби – рецепт

    Смачні баклажани смажені гриби під набувають потрібні властивості завдяки використанню грибної приправи або сухого бульйону, який додасть відсутній насичений аромат. Підсумкові смакові характеристики отриманої кулінарної композиції без сумнівів потішать шанувальників грибних страв.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1 кг;
    • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
    • грибна приправа або сухий бульйон – 1 ч. ложка;
    • олія, сіль.

    Приготування

  • Нарізані кубиками баклажани викладають у велику сковороду з розпеченим маслом.
  • Закладають подрібнену цибулю, смажать овочі 15-20 хвилин.
  • Додають грибну приправу, за смаком підсолюють.
  • Трохи прогрівають овочеву масу і знімають з вогню.
  • Подають закуску в теплому або охолодженому вигляді.
  • Загрузка...

    Баклажани в яйці як гриби – рецепт

    Приготувавши баклажани з яйцем як гриби, вдасться насолодитися унікальним смаком отриманого страви і вельми результативним перевтіленням овочу в грибні скибочки. Кубики або брусочки синеньких в процесі маринування повинні практично повністю увібрати в себе яєчну пікантну субстанцію.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1 кг;
    • яйця і цибулю ріпчаста – 2 шт.;
    • олія, сіль.

    Приготування

  • Баклажани шаткуємо кубиками, заливають на годину збитими, приправленими за смаком яйцями, час від часу перемішуючи.
  • Обсмажують овочеву нарізку в розпеченому маслі пару хвилин.
  • Додають нарізану цибулю, смажать 15 хвилин.
  • Солять страву, перчать.
  • Через 5 хвилин швидкі баклажани як гриби будуть готові.
  • Баклажани як гриби смажені в сметані

    Апетитні і поживні баклажани в сметані гриби можна подати в якості самостійної закуски або використовувати як добавку до гарніру або страв з м’яса. Елементарне і швидке виконання рецепта дає чудовий смакової результат, здатний здивувати кожного прискіпливого гурмана.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 900 г;
    • сметана – 300 г;
    • часниковий зубець і цибулю – по 1 шт.;
    • грибна приправа – 1 ч. ложка;
    • олія, сіль.

    Приготування

  • Баклажани нарізують, обсмажують з цибулею в розпеченому маслі 10 хвилин.
  • Додають сметану, сіль, приправу, тушкують ще 10 хвилин.
  • Вмішують подрібнений часник і дають страві настоятися.
  • Картопля з баклажанами як з грибами

    Пожарив баклажани як гриби на сковороді, з додаванням цибулі або без нього, а потім додавши скибочки до окремо подрумяненному картоплі, вдасться здивувати домочадців унікальним схожістю отриманого страви з усіма обожнюваної картоплею з грибами. Перед подачею страву можна приправити зеленню і дрібно нарубаним часником.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 250 г;
    • картопля – 700 г;
    • приправа – ½ ч. ложки;
    • часник – 1-2 зубки;
    • олія, сіль, зелень.

    Приготування

  • Очищають і нарізають тонкими брусочками баклажани і картоплю.
  • Окремо обсмажують овочі в розпеченому маслі до підрум’янення і готовності.
  • З’єднують складові в одній посудині, смажать ще 5 хвилин.
  • Додають часник, за бажанням зелень, перемішують і подають.
  • Баклажани по-корейськи як гриби

    Бажаючи приготувати баклажани як гриби швидко і смачно, рецепти з корейським акцентом слід розглядати одними з перших. Пікантний маринад дозволить без особливих затій перетворити овочеві скибочки в грибні і разом з тим наповнити їх яскравими смаковими фарбами і ефектним гармонічним супроводом.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,2 кг;
    • моркву і ріпчасту цибулю – по 2 шт.;
    • болгарський червоний перець – 1 шт.;
    • вода – ½ склянки;
    • оцет і олію – по ¼ склянки;
    • часник – 1,5 головки;
    • сіль, лавр, запашний перець, олія для смаження.

    Приготування

  • Баклажани очищають, нарізають довгими брусочками, підрум’янюють її з усіх сторін в розпеченому маслі.
  • Укладають рум’яний овоч у відповідну ємність, чергуючи з тертої морквою, цибулею, часником і перцем.
  • Варять з води, олії, прянощів і 0,5 ч. ложки солі маринад, додають оцет, остуджують.
  • Заливають маринадних сумішшю баклажани під гриби і залишають під гнітом в холодильнику на 3 дні.
  • Як приготувати баклажани як гриби на зиму?

    Не менш просто заготовити баклажани під гриби на зиму. В даному випадку ще простіше домогтися подібності завдяки використанню характерних пікантних спецій і маринадів. З плином часу овоч стає ще смачніше й пахучіше. Запропонований далі варіант готується з ароматним болгарським перцем.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • червоний болгарський перець – 0,5 кг;
    • масло – 300 мл;
    • вода – 2,5 л;
    • оцет – 200 мл;
    • сіль – 50 р;
    • лавр, перець горошком.

    Приготування

  • Нарізають крупно баклажани, підсолюють, залишають на 3-4 години.
  • Віджимають шматочки, відварюють в маринаді з води, оцту і солі з прянощами 7 хвилин, дають стекти.
  • Перекручують на м’ясорубці перці, пережарюють масу порціями в розпеченому маслі, додають до баклажанів, перемішують.
  • Розкладають масу по банкам, стерилізують 30 хвилин, закупорюють, загортають.
  • Баклажани як гриби на зиму без стерилізації

    Підбираючи варіанти, за якими можна приготувати баклажани на зиму гриби швидко і смачно, рецепти без стерилізації привертають до себе мінімальними трудовитратами і не клопіткою виконанням. Отриману шляхом виконання викладених далі рекомендацій закуску перед подаванням поливають маслом, посипають зеленню і часником.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • часник – 2-3 зубки;
    • гострий перець – 0,5 шт.;
    • вода – 2,5 л;
    • оцет – 180 мл;
    • сіль – 2,5 ст. ложки;
    • лавр – 2 шт.;
    • горошини запашного і чорного перцю – по 5 шт.

    Приготування

  • Баклажани розрізають упоперек на 2-3 частини.
  • Кип’ятять воду з додаванням солі, перцю, часнику, лавра.
  • Вливають оцет і партіями закладають підготовлені баклажани, відварюючи кожну 10 хвилин.
  • Перекладають баклажани в стерильні банки разом з маринадом.
  • Закупорюють мариновані баклажани як гриби стерильними кришками, загортають в перевернутому вигляді до охолодження.
  • Салат з баклажанів на зиму гриби

    Смачний яскравий і пікантний салат з баклажанів як гриби вдасться отримати, приготувавши овочі за наступним рецептом. У складі присутні стручки гострого перцю, які додадуть готовому блюду характерну гостроту. Кількість пекучого компонента можна зменшити або зовсім обійтися без його участі.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 кг;
    • солодкий перець – 1 кг;
    • часник – 2 головки;
    • масло – 250 мл;
    • кріп і петрушка – по 1 пучку;
    • гострий перець – 2 шт.;
    • вода – 1,2 л;
    • оцет – 4 ст. ложки;
    • сіль – 3,5 ст. ложки.

    Приготування

  • Нарізають кубиками середнього розміру баклажани, додають 1,5 ст. ложки солі, перемішують, залишають на 30-60 хвилин.
  • Віджимають баклажани від соку і обсмажують порціями по 7 хвилин на олії.
  • Додають нарізаний перець, часник і зелень, перекладаючи компоненти шарами.
  • З води, що залишилася солі і оцту готують маринад, заливають їм овочі на 16-20 годин, придавивши вантажем.
  • Перекладають салат в банки, стерилізують їх 20 хвилин, закупорюють, загортають.
  • Баклажани на зиму з майонезом як гриби

    Апетитні баклажани як гриби з майонезом, завдяки вмісту в останньому оцту, не потребують додавання інших консервантів. Серед інгредієнтів – грибна приправа до складу якої часто входить сіль. Якщо в наявності є натуральний грибний порошок, сміливо можна замінити їм добавку, посоливши закуску за смаком.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • ріпчаста цибуля – 0,5 кг;
    • майонез – 0,5 кг;
    • грибна приправа – 0,5 пакета.

    Приготування

  • Нарізають середніми скибочками баклажани, перемішують з півкільцями цибулі, приправою і майонезом.
  • Тушкують заготівлю підходящої посудині 40 хвилин, додавши спочатку зовсім небагато води.
  • Гарячої закупорюють закуску в стерильну тару, загортають.
  • Баклажани з часником як гриби на зиму

    Приготовлені баклажани з кропом та часником як гриби ефектно доповнять будь-яке застілля і здивують разючим схожістю домочадців і гостей. Крім кропу в закуску можна додати дрібно нарубану петрушку або листя селери, що тільки посилить пахощі ласощі і додасть йому новий смак.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • часник – 1,5-2 головки;
    • кріп – 1 пучок;
    • олія – 150 мл;
    • вода – 1,5 л;
    • сіль – 2 ст. ложки;
    • оцет столовий – 125 мл

    Приготування

  • Кип’ятять воду з сіллю і оцтом, відварюють в маринаді партіями нарізані середніми кубиками баклажани 3-4 хвилини, дають стекти.
  • Додають рубаний кріп, часник і масло, перемішують, розкладають масу по стерильним банкам.
  • Стерилізують заготівлю 20 хвилин, закупорюють, загортають.
  • Баклажани як гриби з цибулею на зиму

    Солоні баклажани як гриби, приготовлені за наступним рецептом, виходять в міру пікантними і неймовірно смачними. Форма нарізки плодів у даному випадку – невеликі брусочки або розрізані навпіл гуртки полусантиметровой товщини. Перед подачею закуску залишиться тільки приправити свіжою зеленню.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,5 кг;
    • ріпчаста цибуля – 1 кг;
    • кріп – 1 пучок;
    • олія – 0,5 л;
    • вода – 5 л;
    • сіль – 0,5 кг;
    • оцет 6% – 0,5 л.

    Приготування

  • Нарізані баклажани заливають розсолом з води і солі на 2 години, придавивши вантажем.
  • Стільки ж витримують в оцті нарізану кільцями або тонкими часточками цибулю.
  • Просолені баклажани ретельно промивають у двох-трьох водах, віджимають і обсмажують в олії 10 хвилин.
  • Додають віджатий маринований цибулю, прогрівають масу, розкладають по стерильним банкам, закупорюють, загортають.
  •