Апельсиновий сік – рецепти в домашніх умовах на зиму, з гарбузом, без соковижималки

Апельсиновий сік – популярний напій і багато жителів планети починають ранок зі склянки цитрусового фрешу не тільки для насолоди смаком, але і для підзарядки вітаміном С і органічними кислотами, що позитивно впливають на організм. Зберегти всю користь можна тільки при правильному приготуванні, в чому допоможуть рецепти представлені нижче.

Загрузка...

Як зробити апельсиновий сік?

Сік з апельсинів можна приготувати різними способами. Крім популярного свіжовіджатого фрешу, існує класичний варіант напою для якого кілограми апельсинів віджимають сік і розбавляють його сиропом, звареним з 200 г цукру і літра води. Отриманий нектар прогрівають на вогні протягом 3 хвилин і розливають по банках.

  • Натуральний апельсиновий сік слід готувати тільки з якісних і соковитих цитрусових. Вони не повинні мати слідів гниття або псування і повинні бути промиті проточною водою.
  • Бажаючим отримати сік апельсиновий з м’якоттю, слід розрізати цитрус навпіл, дістати м’якоть ложкою і додати її безпосередньо в напій.
  • Сік, приготований на один раз, потрібно вжити відразу або поставити в холодильник не більш ніж на 3 години. Це дуже важливо, оскільки такі напої швидко псуються і можуть заграти при тривалому зберіганні і дії високих температур.
  • Чим корисний апельсиновий сік?

    Апельсиновий сік, користь і шкоду якого поняття, що мають між собою тонку межу. Завдати шкоди організму може тільки надмірне вживання (понад 500 мл соку), а при правильному застосуванні він же допоможе відновити імунітет, підвищити стресостійкість, зміцнити судини, травну систему і позбавити від анемії.

  • Апельсиновий сік малокалориен, тому його можна сміливо включати в дієтичний раціон. Дієтологи радять використовувати сорт «корольок», що містить речовини, здатні руйнувати жирові запаси.
  • Починати знайомство з соком слід поступово: на початку, приймати натще не більше 50 мл на день, потім дозу збільшити.
  • Людям з хворобами шлунково-кишкового тракту і алергікам рекомендується розбавляти сік водою в пропорції 1:1.
  • Загрузка...

    Як вичавити сік з апельсина без соковижималки?

    Свіжовичавлений апельсиновий сік є джерелом вітамінів. Багато відмовляють собі в питво корисного напою, посилаючись на відсутність спеціальних приладів для віджимання соку, хоча зробити це можна руками. Для приготування, апельсин прогрівають у гарячій воді, розминають, покатавши по столу, розрізають навпіл і, використовуючи силу рук, віджимають.

  • Важливий етап перед приготуванням соку – сильно притискаючи, покатати апельсин по столу. Такі дії допомагають розчавити мембрани цитруса, що дозволяє надалі видавити рідина без залишку.
  • Кілька проколів гострим ножем у м’якоті кожної половинки теж забезпечать хорошу віддачу соку.
  • Апельсиновий сік на зиму

    Більшість людей воліють магазинні соки домашнім, аргументуючи свій вибір дорожнечею останніх. Сік з 4 апельсинів допоможе розвіяти подібний міф, оскільки є максимально економним варіантом, що дозволяє, шляхом нехитрих маніпуляцій, отримати цілих 9 літрів смачного нектару з простих і доступних продуктів.

    Інгредієнти:

    • апельсин – 4 шт.;
    • вода – 9 л;
    • цукор – 800 г;
    • лимонна кислота – 30 р.

    Приготування

  • Апельсин обдайте окропом, просушіть і покладіть на 2 години в морозилку.
  • Подрібніть разом з м’якоттю в м’ясорубці, залийте 3 л води і дайте настоятися 10 хвилин.
  • Процідіть через друшляк, після – через марлю.
  • Додайте воду, що залишилася, цукор і лимонну кислоту, перемішайте, а через годину апельсиновий сік розлийте по пляшках.
  • Сік з гарбуза з апельсином

    Бажаючим поєднати приємний смак з величезним набором вітамінів, неодмінно варто засукати сік гарбузовий з апельсином на зиму. Унікальне поєднання овоча і цитрусового зробить напій яскравим, насиченим, ароматним, забезпечить масою корисних речовин і приємним кисло-солодким смаком, абсолютно нівелює специфічний гарбузовий присмак.

    Інгредієнти:

    • апельсин – 4 шт.;
    • м’якоть гарбуза -1,5 кг;
    • вода – 2,5 л;
    • цукор – 250 г;
    • лимонна кислота – 40 р.

    Приготування

  • М’якоть гарбуза наріжте, проваріть у воді протягом 25 хвилин і пюрируйте.
  • З апельсинів зніміть цедру, очистити, м’якоть прокрутити в м’ясорубці.
  • Додайте цедру і м’якоть у гарбузове пюре, всипте цукор, лимонну кислоту і проваріть 5 хвилин.
  • Розлийте апельсиновий густий сік по стерильним банкам і закатайте.
  • Сік із заморожених апельсинів – рецепт

    Сік із заморожених апельсинів – знахідка для любителів смачних бюджетних напоїв. Крім невисокої собівартості, це ароматне пиття не відрізняється від свіжого соку і просто готується. Для видалення гіркоти, апельсини заморожують, очищають і віджимають. Отриманий сік змішують з сиропом, проварюють 15 хвилин і розливають по банках.

    Інгредієнти:

    • вода – 500 мл;
    • апельсин – 1,5 кг;
    • цукор – 120 р.

    Приготування

  • Заморожені апельсини розморозьте, очистіть і подрібніть в блендері.
  • Отриманий сік відіжміть і процідіть.
  • Зваріть сироп з води і цукру.
  • Влийте в нього сік і варіть 15 хвилин.
  • Розлийте по стерильним банкам і стерилізують 20 хвилин.
  • Яблучно-апельсиновий сік

    Яблучно-апельсиновий сік на зиму – ідеальний засіб для зміцнення організму. В апельсині міститься вітамін С, а яблуко багате залізом, що перетворює напій у ефективне противірусні ліки. Тим більше, що поєднання яблук з апельсином дає відмінний кисло-солодкий купаж, тому пити таке цілющий засіб ще й приємно.

    Інгредієнти:

    • яблука – 2,5 кг;
    • апельсин – 5 шт.;
    • цукор – 80 р.

    Приготування

  • Очищені від шкірки і кісточок яблука, пропустіть через соковижималку.
  • Апельсин разом з цедрою поріжте, залийте половиною соку і варіть 5 хвилин.
  • Протріть через сито, додайте цукор, що залишився яблучний сік і тушкуйте на вогні 5 хвилин. Розлийте по ємностей і закатайте.
  • Морквяно-апельсиновий сік

    Морквяний сік з апельсином на зиму – напій з надання свіжості та гарного настрою, адже морква разом з апельсином лідирують за змістом каротину і вітаміну А, які зміцнюють імунітет і надають підбадьорюючу дію на організм. Крім того, чистий морквяний сік не надто приємний, а в поєднання – набуває ніжний і м’який смак.

    Інгредієнти:

    • морква – 1, 5 кг;
    • апельсин – 800 г;
    • цукор – 150 р.

    Приготування

  • Очищені моркву і апельсин пропустіть через соковижималку.
  • Змішайте обидва соку, додайте цукор і проваріть 5 хвилин.
  • Розлийте по ємностей і закатайте.
  • Сік з апельсина з шкіркою

    Сік з апельсинів в домашніх умовах різноманітний приготування. Так, подрібнивши апельсин разом зі шкіркою, можна отримати оригінальний і корисний напій, адже апельсинова кірка містить удвічі більше клітковини, ніж м’якоть фрукта і сприяє зміцненню кишечника, а її ефірні масла, що зміцнюють нервову систему та імунітет.

    Інгредієнти:

    • вода – 3,5 л;
    • апельсин – 5 шт.;
    • лимон – 1/2 шт.;
    • цукор – 120 р.

    Приготування

  • Апельсини обшпарте окропом.
  • Разом з шкіркою подрібніть в блендері.
  • Додайте в масу цукор, літр окропу і відставте на 3 години.
  • Процідіть, додайте воду, що залишилася, видавити лимонний сік і охолодіть.
  • Концентрований апельсиновий сік

    Рецепт апельсинового соку може перетвориться не тільки у смачну, але і практичну заготівлю, якщо законсервувати його в концентрованому вигляді. Така технологія допоможе заощадити місце на полицях комори і порадувати густим, корисним вітамінним напоєм, який можна розбавляти водою, зменшуючи або збільшуючи його кількість.

    Інгредієнти:

    • апельсини – 5 кг;
    • вода – 500 мл;
    • цукор – 250 г;
    • лимонна кислота – 10 р.

    Приготування

  • З апельсинів відіжміть сік, влийте воду, додайте цукор і лимонну кислоту.
  • Проваріть 25 хвилин.
  • Розлийте смачний сік апельсиновий в стерильні банки і закатайте.
  •