Аджика з яблуками і помідорами на зиму – рецепти з морквою, перцем, кабачками і часником

Заготовлена аджика з яблуками і помідорами на зиму перетворить характеристики звичних страв, зробить їх більш апетитними і пікантними. Приємний, збалансований смак закуски зможе задовольнити різноманітні смаки вибагливих домочадців.

Загрузка...

Як приготувати аджику з яблуками і помідорами?

Правильно приготовлена аджика з томатів та яблук стане гідною домашньою заготовкою і займе почесне місце серед інших запасів в комори.

  • Помідори разом з яблуками та іншими компонентами подрібнюють за допомогою м’ясорубки або блендера.
  • Яблука вибирають кислих або кисло-солодких сортів. Кращим варіантом будуть плоди антонівки.
  • Отриману основу уварюють з додаванням всіляких спецій, прянощів та інших смакових добавок
  • Гаряча смачна аджика з яблук помідорів герметично закупорюється в стерильні банки і закутується до охолодження.
  • Аджика з помідорів, яблук та часнику

    Щоб аджика домашня з помідорів і яблук вийшла ароматною і пікантною в неї часто поряд з прянощами та іншими ароматичними і смаковими компонентами додають часник. Його кількість можна підкоригувати за смаком, а очищені зубки видавити через прес, дрібно порубати ножем або подрібнити в блендері.

    Інгредієнти:

    • помідори – 1 кг;
    • яблука – 250 г;
    • часник – 1 головка;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • болгарський перець – 1-2 шт.;
    • оцет – 30 мл;
    • цукор або мед – 2 ст. ложки;
    • олія – 60 мл;
    • перець і листя лавра;
    • сіль – 40 р.

    Приготування

  • Подрібнюють томати, яблука, цибулю, моркву і болгарський перець.
  • Масу уварюють 1 годину.
  • Додають сіль, цукор або мед, перець і лавр, готують закуску ще 30 хвилин.
  • Вмішують оцет, часник і прогрівають масу ще 7-10 хвилин.
  • У завершенні закупорюється аджика з яблуками і помідорами на зиму в стерильні банки.
  • Загрузка...

    Аджика з яблук, помідорів, солодкого перцю

    Приготовлена аджика з яблуками, помідорами і перцем виходить в міру гострої, ароматною і пікантною. За бажанням складу закуски можна доповнити, додавши на останньому етапі разом з подрібненим часником, дрібно посічену свіжу зелень петрушки, кропу, базиліка, кінзи або селери запашної.

    Інгредієнти:

    • помідори – 1,2 кг;
    • солодкий перець, морква і яблука – 0,5 кг;
    • гострий перець – 1 стручок;
    • часник – 2 головки;
    • оцет – 30 мл;
    • цукор – 1/3 склянки;
    • масло – 130 мл;
    • сіль – 35 р.

    Приготування

  • Подрібнюють томати, перець, яблука та моркву.
  • Поміщають масу в каструлю і варять 1 годину.
  • Додають сіль, цукор, олія, овочеву суміш кип’ятять 15 хвилин.
  • Вмішують часник, гострий перець і оцет, проварюють масу 10 хвилин, закочують у пропарені банки
  • Аджика з кабачків з яблуками і помідорами

    Ще одна приваблива версія пікантною закуски – заготовлена аджика на зиму з кабачків, помідорів, яблук. Переважаючим компонентом в даному випадку є кабачкова м’якоть, яка у поєднанні з іншими складовими створює приголомшливо смачне доповнення до скибочці хліба або других страв.

    Інгредієнти:

    • помідори – 750 г;
    • солодкий перець, морква і яблука – 250 г;
    • кабачки – 1,5 кг;
    • часник – 1 головка;
    • червоний мелений перець – 1-1,5 ст. ложки;
    • цукор – 50 г;
    • масло – 120 мл;
    • сіль – 35 р.

    Приготування

  • Кабачки очищають від шкірки і насіння, а м’якоть перекручують за допомогою м’ясорубки.
  • Тим же манером подрібнюють томати, перець, яблука та моркву.
  • З’єднують складові в загальній посудині і варять близько години.
  • Приправляють масу сіллю, цукром гострим перцем, вливають олію, кип’ятять ще 30 хвилин
  • Вмішують часник і через 5 хвилин кипіння закупорюють гарячу овочеву суміш у стерильну тару.
  • Аджика з помідорів, яблук, моркви на зиму

    Не менш гармонійною за смаком виходить аджика з яблуками? помідорами, морквою і перцем, приготована з використанням пропорцій, запропонованих у наступному рецепті. Потрібну густоту і насиченість в даному випадку додасть морква, яку переважно попередньо проварити з томатами близько півгодини.

    Інгредієнти:

    • помідори – 1,5 кг;
    • морква – 1 кг;
    • солодкий перець, яблука – 0,5 кг;
    • гострий перець – 1 шт.;
    • часник – 1 головка;
    • цукор – 50 г;
    • оцет – 20 мл;
    • масло – 120 мл;
    • сіль – 30 мл

    Приготування

  • Спочатку перекручують на м’ясорубці помідори та моркву, проварюють півгодини.
  • Додають подрібнені яблука і перець, уварюють складові ще годину.
  • Вмішують масло, сіль, цукор, масу кип’ятять 15 хвилин.
  • Вливають оцет, закладають часник і гострий перець, залишають суміш на вогні 5 хвилин.
  • Закупорюється гаряча аджика з яблуками, морквою і помідорами на зиму в стерильні ємності.
  • Аджика з яблуками, сливами і помідорами

    Наступний рецепт аджики з яблук і помідорів примітний тим, що в склад включаються додатково подрібнені сливи, які додадуть закуски особливий смак, аромат, додаткову густину і насиченість. Гостроту закуски можна підкоригувати за смаком, змінивши пропорції гострого перцю і часнику.

    Інгредієнти:

    • помідори – 1 кг;
    • солодкий перець, цибуля, морква, сливи, яблука – 0,5 кг;
    • гострий перець – 1-2 шт.;
    • часник – 2 головки;
    • петрушка і кріп – по 1 пучку;
    • цукор – 75 г;
    • оцет – 40 мл;
    • масло – 120 мл;
    • сіль – 30 р.

    Приготування

  • Овочі та фрукти, крім часникових зубков, пропускають через м’ясорубку.
  • Мають ємність з отриманою масою на плиті і уварюють вміст 1 годину.
  • Додають сіль, цукор, масло, а через 15 хвилин кипіння оцет, перець і часник.
  • Ще через 5 хвилин закочують аджику в стерильну тару.
  • Рецепт гострої аджики з помідорами і яблуками

    Приготована з урахуванням нижченаведених рекомендацій гостра аджика з помідорами і яблуками порадує любителів пекучих закусок. Потрібна гострота в даному випадку досягається за рахунок додавання до складу порції перцю чилі, а ступінь насиченості можна відрегулювати, очищаючи стручки від насіння або залишаючи останні для більш сильного ефекту.

    Інгредієнти:

    • помідори – 1,5 кг;
    • солодкий перець, морква, яблука – 0,5 кг;
    • перець чилі – 4 шт.;
    • часник – 1-1,5 головки;
    • петрушка і кріп – по 1 пучку;
    • цукор – 90 г;
    • оцет – 120 мл;
    • масло – 120 мл;
    • сіль – 45 р.

    Приготування

  • Подрібнюють томати, морква, перець, яблука, масу уварюють 1 годину.
  • Додають чилі, часник, оцет, сіль, цукор і масло, суміш кип’ятять ще 15 хвилин.
  • Закупорюють гарячу аджику в стерильні ємності..
  • Аджика з яблуками, помідорами і горіхами

    Незвичайні смакові відтінки набуває заготовлена яблучна аджика на зиму з помідорами, якщо додати до складу подрібнені волоські горіхи. Отримана насичена, в міру пікантна закуска з легкої остринкой хороша при подачі до страв з м’яса. Крім того насолодитися її характеристиками вдасться, намазавши масу на скибочку свіжого хрусткого хліба.

    Інгредієнти:

    • помідори – 1,3 кг;
    • солодкий перець, цибулю, моркву, яблука – 0,5 кг;
    • волоські горіхи – 250 г;
    • часник – 1,5-2 головки;
    • петрушка і кріп – по 1 пучку;
    • сіль – 45 р.

    Приготування

  • Перекручують складові через м’ясорубку, з’єднують в загальній ємності.
  • Додають в масу горіхи і варять 2 години.
  • Готова аджика з яблуками і помідорами закупорюється в пропарені судини.
  • Аджика з яблуками і помідорами без варіння

    Сира аджика з яблуками і помідорами порадує не тільки відмінними смаковими характеристиками, але і збереже максимум вітамінів і цінних елементів, якими так багаті овочеві і фруктові складові у свіжому вигляді. Важливо дотримуватися стерильність при готуванні закуски і зберігати її взимку виключно в холоді.

    Інгредієнти:

    • помідори – 700 г;
    • яблука – 2 шт.;
    • корінь хрону – 50 г;
    • часник – 1 головка;
    • цукор – 15 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Помідори по черзі занурюють в окріп і в крижану воду, очищають від шкурок.
  • Подрібнюють томати разом з яблуками, очищеним часником і хріном на м’ясорубці.
  • Додають сіль, цукор, перемішують масу, розкладають по стерильним банкам і відправляють на зберігання в холод.
  • Аджика з зеленими помідорами і яблуками

    Простий рецепт аджики з яблук і помідорів, представлений далі, дозволить знайти застосування недозрілим томатах і одночасно отримати оригінальну за смаком закуску. Особливий пряний аромат і пікантність заготівлі додасть зелень м’яти, базиліка, мелений коріандр, а потрібну гостроту пекучий перець чилі.

    Інгредієнти:

    • помідори зелені – 0,5 кг;
    • солодкий перець, яблука – 200 г;
    • перець чилі – 1 шт.;
    • часник – 4 зубки;
    • м’ята, кінза, базилік, петрушка і кріп – по 2 гілочки;
    • коріандр – 0,25 ч. ложки;
    • оцет – 0,5 ст. ложки;
    • цукор – 25 г;
    • масло – 70 мл;
    • сіль.

    Приготування

  • Зелені помідори нарізають скибочками, їх підсолюють і залишають на 4 години.
  • Сік зливають, а скибочки томатів разом з іншими компонентами пропускають через м’ясорубку.
  • Суміш уварюють 40 хвилин, додають сіль, цукор, олія, часник.
  • Кип’ятять аджику ще 15 хвилин, укупоривают.
  •